En bit av himlen

Beskrivning

En bit av himlen är en finstämd debutroman om Marina Hedlunds magiska resa till Indien. Med ömhet och underfundig humor berättar Marina hur hon med stjärnorna som karta och hjärtat som kompass läker sitt inre med kraften från ljuset och livet. Genom brev från världen växer det svåra och det vackra till en helhet där det förflutna, nutid och framtid vävs samman.

Jag vet inte vem du är men jag har ställt dörren vidöppen in till mitt hjärta. Om vi ska ge oss ut på den här resan tillsammans, så vill jag känna ditt leende, dina tårar och din förhoppning om att fortsätta framåt. kunna röra dig framåt. Vad vi än kommer att stöta på därute, så är det en del av livet. I de utmanande vägskälen mellan det vackra och det svåra, vill jag att vi skrattar tillsammans. Ställer oss upp, sätter på oss skorna igen och tar oss vidare. Bit för bit. Den dagen vi når fram, till oss själva du och jag, är min enda önskan att du ska känna att det var värt det. Mina hållplatser är dina, om du vill. Du håller biljetten i din hand.

Mjukband med flik
FSC-märkt (miljömärkt)
19 cm x 13 cm
432 sidor    
Beställer ni boken här är den givetvis signerad!

Sida 386. 

Dagens klass är över och regnet har avtagit utanför. Halvvägs uppför sidogatan öppnar jag försiktigt dörren till Four Seasons. Ett lågmält enkelt kafé, där ljuset ofta letar sig in. Det är relativt tomt på övriga gäster och fyller för stunden syftet av att vara en vrå av världen. En kvarlämnad bok ligger uppslagen på ett av borden. Några rader från den nästan lyser emot mig med en innerlig önskan om att få bli lästa. “Diamonds get formed through intense pressure. And remarkable human beings get formed by living from a frame of reference that they just have to win.” Orden letar sig djupt in i mig, till en plats få människor har fått se. Emellanåt har det varit en krigszon, men det är också en källa av otrolig kraft. En krater av outtömligt ljus. Min önskan är att alla människor jag möter, i någon form, kan få ta del av det. Att det som skiner ut genom springorna av min själ kan leta sig in i dem och hjälpa dem att bära, på samma sätt som det burit mig. När vi tar oss fram genom livet, formas vi av våra omständigheter. Upplevs de utmanande och utvägar saknas, pressas och slipas den mänskliga diamanten i oss, den formas om för att klara trycket. Jag har aldrig tidigare hört talas om författaren men han sammanfattade en stor del av min livshistoria i två meningar. Mina kvalitéer som person, kanske inte räknas eller är betydande enligt kriterierna och måttstocken som tillämpas i världen jag kommer från. Men den här eftermiddagen i Himalaya, kände jag mig som en mänsklig diamant.